Certificering som enterprise arkitekt

Enterprise Architecture Professionals

Carnegie Mellon Universitetets EA-trænings- og certificeringsprogram blev udviklet og lanceret i USA i 2004 og kom til Europa i 2007 og blev hurtigt anerkendt som de-facto uddannelsesgrundlag for enterprisearkitekter.

EA Fellows er akkrediteret som udbyder af programmet, og har over årene certificeret arkitekter i Danmark, Norge, Sverige, Grønland, Belgien, Holland, Tyskland, Spanien og Frankrig. Læs en beretning fra de første kurser her og her.

Certificeringsprogrammet

Kurserne gennemføres på engelsk (medmindre andet aftales ved opstarten). De detaljerede kursusbeskrivelser (se links nedenfor) er derfor kun tilgængelige på engelsk.

Der er tale om et tredelt forløb. Det første, indledende kursus (Fundamentals) henvender sig til arkitekter og ledere, der vil introduceres til EA. Herefter gennemfører deltagerne et individuelt projekt, og på det afsluttende kursus går vi i yderligere detaljer, og fokuserer især på arkitekturstyring. Det samlede forløb henvender sig til praktiserende forretnings- og it-arkitekter.

Gennemføres alle tre kurser tilfredsstillende tildeles titlen Certified Enterprise Architect (CMU).

Kurserne er oprindeligt udviklet af Scott A. Bernard, der har skrevet lærebogen Introduction to Enterprise Architecture. Lærebogen anvendes på mange universiteter verden over. EA Fellows har tilpasset kurserne til danske forhold. EA Fellows og Carnegie Mellon University samarbejder løbende om videreudvikling af kurserne.

Fast underviser på kursusforløbet er John Gøtze, civilingeniør og ph.d. Endvidere deltager et antal gæsteforelæsere til belysning af udvalgte emner.

Læs hvad tidligere deltagere mener om uddannelsen.

Blandt de globale virksomheder, som benytter Carnegie Mellon’s Specialized Programs finder vi fx LG Electronics, Samsung, Sony, Hyundai, Boeing og IBM. Se den fulde liste her.

Kontakt john@eafellows.com for information og tilmelding.
Du kan også ringe til John på 5124 5878 for yderligere info.