KL tager ansvar

KL tager ansvar

KL har udmeldt, at de nu vil definere standarder for de kommunale systemer, og opfordrer alle it-leverandører til at deltage i processen med at udvikle fælles datastandarder. For kommunerne skal det blive naturligt, at de ved udbud stiller krav om overholdelse af disse standarder.

KMD skal i fremtiden have rollen som leverandør på linie med sine konkurrenter, og skal iøvrigt bidrage til standardiseringsprocessen ved at stille standardiserede grunddata til rådighed for kommunerne. De første data, der indgår i standardiseringsarbejdet, er løn-, økonomi, og p-data, men på sigt skal initiativet omfatte alle KMD’s fagsystemer.

Kommunernes egen forening sætter sig hermed for bordenden, når kommunernes data skal standardiseres. Vi vil opfordre til, at man tager udgangspunkt i at definere de fælles processer i kommunernes forvaltning så klart, at vi undgår mange lokale varianter af arbejdsgange, som tjener samme formål. På den måde får vi et solidt fundament under standardiseringen af datastrukturerne og undgår de mange lokale tilpasninger af standardsystemerne, som er kilden til unødige omkostninger.

Noget tyder dog på, at vi må vente til efter kommunalreformen, med at se EA slå igennem i kommunernes it-planlægning. De fleste kommuner har lige nu nok at gøre,  som KLs it-konsulent Michael Hald udtrykker det i denne video.