Man certificerer da arkitekter

Man certificerer da arkitekter

Der er en voksende efterspørgsel efter EA-kompetencer, og det er derfor os en fornøjelse, at annoncere et nyt program for træning og certificering som enterprise arkitekt.

EA Fellows er gået sammen med det amerikanske Carnegie Mellon University, et af superliga-universiteterne på it-området, og Telelogic, en af verdens førende EA-værktøjsleverandører, om at udbyde et EA-trænings- og certificeringsprogram i Europa.

I juli, september og november udbyder vi de første certificeringskurser i Amsterdam og Bruxelles. Vi planlægger endvidere kurser i de nordiske lande, og vil gerne høre fra folk, der eventuelt er interesserede i sådanne.

Der er tale om et tredelt forløb med et Fundamentals-kursus, et Applied-kursus og et Advanced-kursus. Det grundlæggende Fundamentals kursus henvender sig til arkitekter og ledere, der vil introduceres til EA. De to efterfølgende kurser går mere i dybden/stiller større krav, og henvender sig til praktiserende forretnings- eller it-arkitekter. Der er tale om nogle meget intensive kurser (3-5 dage), der hvert især afsluttes med en eksamen. Gennemføres alle tre kursus på tilfredsstillende vis tildeles titlen Certified Enterprise Architect med et dobbeltcertifikat fra Carnegie Mellon University og Telelogic.

Kurserne og certificeringen er baseret på et antal EA Knowledge and Skills Areas (KSAer), der angiver hvad en enterprisearkitekt skal vide og kunne (se CMU’s EA-KSA List), og programmet specificerer på den baggrund konkrete læringsmål. Disse er baserede på de 350 ‘learning points’, der er opstillet af det amerikanske CIO Council i en EA competency matrix, der afspejler de 42 EA læringsmål i dokumentet 2006 Clinger-Cohen Core Competencies and Learning Objectives. Selvom disse er udviklede med henblik for den amerikanske centraladministration er der tale om tilpas generiske krav til, at de også passer fint ind i en europæisk kontekst, og er relevante for både offentlige og private virksomheder.

At der er et samarbejde med Telelogic i dette certificeringsforløb betyder ikke, at kurserne orienterer sig mod specifikke leverandørers EA-værktøjer. Kursernes curriculum er udviklet af Dr Scott Bernard og efteruddannelses- og certificeringseksperter fra Carnegie Mellon universitetet. Bernard er en erfaren enterprise arkitekt (og forhenværende jagerpilot), der bl.a. har skrevet EA-lærebogen. Sammen med Telelogic har han startet programmet op for godt et år siden i USA, og samarbejder nu med EA Fellows om opstarten i Europa, hvor det er EA Fellows’ John Gøtze, der er ansvarlig for kurserne, og som har tilpasset dem til europæiske forhold.

For EA Fellows er dette partnerskab med akademisk og EA-professionel tyngde helt ideelt. Ikke blot er det en bro ud i Europa, det er også en god måde for os at fokusere vores indsats. Vi vil gerne bruge flere ressourcer på direkte dialog med vores kunder, og ser derfor certificeringsprogrammet som en integreret ydelse i et kompetenceskabende samarbejde med vore kunder. Vi sammensætter gerne et specialtilpasset forløb, der kombinerer kurserne, med individuel coaching og review for den enkelte organisation.

Tag gerne kontakt med John Gøtze på 5124 5878 eller john, hvis du vil høre mere om mulighederne.